Kaldezi

Voćne sadnice nektarine, sorte” Kaldezi su poreklom iz SAD. Nektarina vrlo krupnih ujednačenih plodova. Meso je belo, sa izraženim crvenilom oko koštice, sočno je, fine teksture, ukusa i arome. Plod je 90-100% obojen crvenom bojom. Dobro i redovno rađa. Vreme zrenja sredinom jula.

Fantazija

Sadnice nektarine, sorte ”Fantazija”poreklom je iz Azije. Plod srednje krupan do krupan, jajast, pokožica sjajna i većim delom prekrivena jarkocrvenom bojom. Meso narandžasto žuto, čvrsto sočno, slatkonakiselo, aromatično. Sazreva polovinom avgusta. Izrazito je bujna sorta. Dobre rodnosti, nije veliki probirač zemljišta. Osetljiva je na mrazeve. Plodovi joj dobro podnose transport. Kod nas se dosta gaji.

Torn free

Plod je krupan. Voćne sadnice kupine Torn Fri daju krupne tamno crne plodove koji stižu od 20 jula pa sve do početka septembra. Sadnice postižu visinu do 3 metara. Za razliku od drugih vrsta kupina voćne sadnice kupine Torn Free nemaju bodlje. Izvanrenog su kvaliteta, odlično se kidaju tokom branja za razliku od drugih sorti. Plodovi daju kvalitetno rubin- crno kupinovo vino, pogodna za spravljenje sokova, slatka, konzumnu upotrebu.

Čačanska besterna

Domaća je sorta a stvorena je u Institutu za voćarstvo u Čačku, roditelji su joj Dirksen Thornless i Black Satin. Ovo je poluuspravna, bestrna sorta. Bujna je i formira od četri do pet izdanaka.
Plodovi sazrevaju od poslednje trećine jula do kraja avgusta. Plodovi su veoma krupni (preko 9 gr), izduženog cilindričnog oblika, sjajno crne boje, dobrog kvaliteta. Odlične je transportabilnosti. Plodovi se koriste za potrošnju u svežem stanju, smrzavanje, kao i za druge vidove prerade. Najrodnija je sorta kupine a prinosi se često kreću i preko 25 t /ha.

Close Menu
Porudžbenica