Mini breskva

Pogodna za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama na terasama, visine do 1 m. Plodovi su krupni, 150 g, lepo obojeni, žutog mesa. Sazreva krajem avgusta i početkom septembra. Mini breskva predstavlja pravi ukras većine dvorišta, a pored toga imate obilan rod. Tokom cvetanja, cvetovi su crvene jako izražene boje.

Mini nektarina

Interesantna voćna vrsta za bašte, okućnice, dvorista, terase. Veoma dekorativna u vreme cvetanja, a i nakon precvetavanja kada se formiraju mali sitno- siljasti listici. Obilno rađa, plodovi srednje krupnoće, meso belo, boja crvenkasto-zuta.Dostize visinu do 1 m , tako da se moze posaditi i u vecoj saksiji i gajiti i odrzavati na terasi.
Stize krajem jula.

Mini kajsija

Predivan ukras za baste i dvorista, a pored toga i radjaju.Voćne sadnice mini kajsije daju plod početkom jula. Cvetovi su pink boje. Plodovi su srednje krupni. Veoma je pogodna za gajenje oko okućnice a usled nedostatka prostora može se uspešno gajiti u saksiji na terasi
Podloga: Dženarika.

Mini višnja

Predstavlja nezamenljiv ukras naših vrtova. Može sa saditi i u većim saksijama, u dvoristu , u bastama. Plod je krupan, okruglastog oblika, tamno crvene boje
Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlaži. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti. Plod sazreva polovinom jula.

Mini kruška

Gaje se u vrtovima, okućnicama ili posađene u saksijama na balkonima. Visina patuljaste kruške ne prelazi 1.5 m. Plodovi su srednje krupni do krupni, kruškastog oblika, žute boje.
Sazreva polovinom septembra.

Stubaste jabuke

Stubaste jabuke brzo stupaju na rod pa se prvi plodovi mogu formirati već prve godine po sadnji. U drugoj i narednim godinama stubaste jabuke će početi da daju ozbiljniji rod, koji bi od pete godine trebalo da se ustali na 10-15 kg po stablu. Stubaste jabuke predstavljaju biološku novinu koja omogućava gajenje velikog broja biljaka po jedinici površine (10.000 biljaka/ ha) i zasnivanje porodičnih voćnjaka na malim površinama i okućnicama. Voćke se odlikuju obrazovanjem uspravne kordunice koja prirodno ne grana.
Stubaste jabuke se gaje bez naslona, na rastojanju od 50 cm u redu. U amaterskim voćnjacima i manjim plantažama najbolje ih je saditi kao jednored, dvored ili trored, sa rastojanjem 50 cm između redova. Ako sukcesivno sadimo više takvih blokova, treba između blokova ostaviti rastojanje od najmanje 1,2 m, da bi se mogla obavljati normalna rezidba, okopavanje, zalivanje, đubrenje i hemijska zaštita. Međured možemo i zatraviti u širini od 80 cm. Travnata staza sve operacije u voćnjaku čini lakše izvodljivim u optimalnim agrotehničkim rokovima. Pokošenu travu treba izneti a ne mulčirati rastojanja u redu, jer postoji opasnost od naseljavanja glodara koji vrlo često mogu da prstenuju koru pri zemlji i time osuše celu voćku.
Stubaste jabuke u toku vegetacije ne treba učestalo zalivati već samo kad ocenimo da postoji deficit vlage u zemljištu. Zalivana norma treba da bude od 40-50 l /m2 ili 10 l po stablu. Kada se površinski sloj prosuši treba uraditi površinsko razbijanje pokorice. Posle toga sigurno 15 dana nije potrebno navodnjavati. Preterano i prečesto dodavanje vode zemljištu ima za posledicu intenzivan vetativni porast sa slabom diferencijacijom cvetnih pupoljaka, ispiranje hranljivih materija, izvaljivanje voćki i sabijanje zemljišta. Sa zalivanjem treba prestati posle 1. septembra, da se ne bi izazvala retrovegetacija, gde se veliki broj cvetnih pupoljaka razvija u novi porast koji znatno umanjuje rodni potencijal biljke, a ne može da zdrveni na vreme, pa izmrzava u toku zime.
Potreba za rezidbom je minimalna i svodi se na proređivanje cvetnih pupoljaka skraćivanjem rodnih kolača. Sporadično obrazovane jednogodišnje letoraste duže od 10 cm, koji se mogu pojaviti na rodnim elementima gde imamo formirane i cvetne pupoljke, uklanjamo u osnovi. Ako se jednogodišnji letorasti pojave direktno na vodilici, na mestu gde nemamo obrazovan rodni kolač, prekraćujemo ih na 2-3 pupoljka. Time obnavljamo rodne kolače i formiramo nove gde su do sada postojala neobrasla mesta. Tako će svaka voćka imati uspravan porast i elegantnu, vitku kordunicu obraslu rodnim elementima od osnove do vrha. Izvesne korekcije SE MOGU uraditi i zelenom rezidbom, odstranjivanjem postranih grana tamo gde one prave senku ili prekraćivanjem na dva do tri pupoljka. Vrlo je važno vreme kada se to radi, a to je kraj juna i početkom jula, odnosno u vreme diferencijacije cvetnih pupoljaka. Tako možemo postići da se na prekraćenim granama već iste vegetacije formiraju cvetni pupoljci.
Sazreva polovinom i krajem septembra. Na raspolaganju su tri sorte sa plodovima: crvene, roze i zelene jabuke.

stubaste jabuke

Stubaste kruške

Mogu da se gaje u vrtovima pojedinačno, u dvoristu, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost sadnice voća stubaste kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće, žute boje.

Porudžbenica